Technik kybernetické bezpečnosti

Kybernetická bezpečnost je pro každého provozovatele informačních a komunikačních systémů naprostou nezbytností! Kybernetická bezpečnost neznamená jen bezpečnou infrastrukturu, ale i bezpečná data a bezpečné aplikace. S počítačem nebo chytrým programovatelným zařízením dnes už pracuje snad každý a prakticky každého se týkají kybernetické hrozby. Staň se odborníkem na kybernetickou bezpečnost, staň se hrdinou každého dne, který umí ochránit aplikace, osobní data i důležité řídicí systémy a přenosovou síť. Během studia už získáš potřebnou praxi přímo u potenciálního zaměstnavatele.

V současné době je kybernetická bezpečnost klíčovou oblastí, která se týká jak soukromých, tak státních subjektů. Nová směrnice EU o kybernetické bezpečnosti NIS 2 ve srovnání s předchozími předpisy výrazně rozšiřuje počet dotčených subjektů a jejich povinnosti, za jejichž nesplnění budou hrozit pokuty ve výši desítek milionů korun. Bohužel realita často neodpovídá požadavkům a jednou z hlavních příčin je nedostatek kvalifikovaných odborníků. To je jeden z důvodů, proč díky studiu oboru Technik kybernetické bezpečnosti z Tebe bude prakticky orientovaný oborník, který si bude moci vybírat z nabídky velmi dobře placených zaměstnání. Jen málokdo je totiž žádaný více, než „ajťák“ s praxí a znalostí hrozeb v kybernetickém prostoru.

Co se naučíš?

Ovládneš angličtinu  na úrovni B2 a při studiu se zaměříš i na praktickou komunikaci a odbornou terminologii.

Naučíš se zabezpečovat provoz informačních systémů organizace z pohledu kybernetické bezpečnosti.

Dovedeš řešit konkrétní kybernetické hrozby a umíš analyzovat výstupy z monitoringu informačních a komunikačních systémů.

Budeš vytvářet a testovat aplikace na různých platformách s ohledem na jejich bezpečnost před hackerskými útoky.

Staneš se odborníkem v oblasti zabezpečení datových úložišť a dat v nich uložených, tak aby se stala nedobytnými.

Staneš se odborníkem v oblasti počítačových sítí – budeš znát jejich topologii a funkce, naučíš se je vytvářet, nastavovat i zabezpečovat.

Podívej se, co všechno zažiješ.

Jaké budeš mít po škole uplatnění?

Můžeš pracovat jako technik kybernetické bezpečnosti, samostatný správce aplikací, správce počítačových sítí a systémů, ale také třeba jako programátor, tester aplikací a úloh, správce databází nebo spolupracovat s vývojáři webových stránek a aplikací.

Pravděpodobně si nebudeš hledat práci, ale zaměstnavatelé budou hledat tebe.

Naši absolventi

Díky studiu VOŠ jsme neměli problém se uplatnit na trhu práce a najít si zaměstnání jako vývojáři software. Studium je zaměřeno na praktické dovednosti, díky čemuž jsme byli připraveni se okamžitě zapojit do vývoje ve společnosti Marbes consultingNikola Rusakov, Karel Šoupa, Michal Fiala – vývojáři software

KÓD OBORU
26-47-N/27

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Technik kybernetické bezpečnosti

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Vyšší odborné

ZAKONČENÍ STUDIA
Absolutorium

DÉLKA STUDIA
Tříleté studium

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají.

Detailní informace o přijímacím řízení najdeš zde.

POČET PŘIJÍMANÝCH STUDENTŮ
30